11-годишни деца се продават за неприлични забавления в Индонезия от свои връстници, пише blitz.bg

Общо 21 момичета, които са на възраст между 14 и 16 години, са заловени, докато практикуват най-древната професия на света от началото на тази години, но се предполага, че действителният им брой е по-голям.

Много тийнейджъри решават да се захванат с този доходоносен бизнес, примамени от парите или пък вследствие на пристрастеност към наркотиците.11

Неотдавна 15-годишно момиче е задържано от полицията в град Сурабая, докато придружава три други момичета до местен хотел, където да ги предаде на клиенти. Става ясно, че тийнейджърката разполага с общо десет непълнолетни „служителки”, в това число и свои съученички, приятелки и дори по-голямата си сестра.

Тя набира клиенти чрез интернет, след което се среща с тях на обществени места, за да ги прецени лично, а парите, които прибира, са между 30 и 90 британски лири на клиент.

Според Международната организация на труда ежегодно между 40 хил. и 70 хил. деца стават жертва на подобен вид експлоатация. Това представлява наистина сериозен бизнес в Индонезия, което основно се дължи на корупцията и липсата на заинтересованост от страна на семействата на самите невръстни труженички.

Източник:chudesa.net