Нов клип с полицейски произвол набира скорост в интернет. От клипа ясно се вижда как възползвайки се от привилегиите си униформени КАТ-аджии са спрели патрулката върху и без това разбитите плочки на пешеходния тротоар и стоят в очакване на поредния голям нарушител. Минавайки покрай тях гражданин решава да ги заснеме с цел да приложи правото си на някакъв граждански контрол. Е да, ама не. Човека просто е забравил, че това в България е просто една модерна дума без всякакво значение.

Ясно се вижда как това му действие се възприема от представителя на силовата власт. Със солидни заплахи от меко казано посегателство, човекът набързо е принуден да продължи по пътя си без дори да му бъде дадено правото на въпрос.Разбира се това е просто една рутинна процедура от страна на служителите на реда и вероятно ако гражданина беше продължил да настоява щеше бързо да се озове на разпит в някое районно, като най-обикновен престъпник.policai

И тук идва въпросът: Не трябва ли така наречените представители на Министерството на Вътрешните работи да служат за пример с поведението си пред Обществото като цяло? Как да очакваме промяна в манталитета на населението след като ежедневно се сблъскваме с подобни безумия?

Отговор рабира се няма да има. Въпросът е просто риторичен. Но дано следващият път когато някой Униформен заплаши обикновен гражданин с физическа саморазправа, поне малко преди това да се позамисли!

Източник:senzaciq.info