tato

Тодор Живков цъфна на път за Слънчев бряг!

Изглежда не само Татовата династия, малцинствата и пенсионерите въздишат с носталгия към Доброто старо време. Неизвестна организация или просто заможен бизнесмен се сети, че днес се навършват 102 години от рождението на Тодор Живков и го почете с билборд на пътя Варна – Бургас преди КК Слънчев бряг.

Наследството на бившия Първи е неоспоримо, макар отношението към него все още да варира в двата полюса. Тези, които най-много трябва да бранят паметта му – от БСП, рядко и насила се сещат за него. Така че едва ли хазната им, в която има пари за автобуси и контрапротести, ще се намерят пари за скъпоструващия билборд.

На последното отбелязване на годишнината му в Правец от партийците отбелязаха присъствие само роднините. Дори бонвиванът Тодор Славков на шега, но и все пак сериозно заяви, че от Партията-майка все още се страхуват от призрака на Живков.

За сметка на това пък по-младите мислят за него като за ексцентричен символ. Е, няма да тръгнат да носят тениски с образа му като Че Гевара, но са им любопитни паметници като Бузлуджа и музейни експонати, а табелите от соца за задължителен декор във всяка кръчма, която претендира, че черпи хора с чувство за хумор.

източник: razkritia.com