Само преди няколко дни 10-класничката Деница Пенчева взриви интернет пространството със смелото си есе „5+1 причини да мразя Христо Ботев“. Мнението се появи първо в личния блог на ученичката, но бързо набра скорост във фейсбук и днес почти няма интернет потребител, който да не е попадал на материала.

Пред bTV днес Деница призна, че не е очаквала такъв интерес към нея и въобще не е целяла скандална популярност. Дори родителите и близките ѝ приели драматично реакциите и негативизма, с които била залята.botev

10-класничката бе категорична, че чувствата ѝ към Ботев не са чак толкова полюсни и „не се знае, може пък да се появи статия 5+1 причини да обичам Христо Ботев“. Тя допълни и, че дори в есето „5+1 причини да мразя Христо Ботев“ могат да се открият нотки на добри чувства към поета-революционер.

Деница мечтае за писателска кариера. Признава, че отделя по 2 часа на ден за писане, за да усъвършенства писателската си дарба. Отлична ученичка е и съвсем не е съгласна с коментарите в блога ѝ, че е „лигаво хлапе, което го мързи да учи“.

Източник:24chasa.bg