Протестиращи и студенти, които тръгнаха по двете  платна на  „Цариградско шосе“ в посока хотел „Плиска“, запалиха и изгориха билборд с лика на  лидера на „Атака“ Волен Сидеров и реклама на телевизия „Алфа“.  Пред очите на полицията целият билборд беше изгорен, а на негово място беше поставен друг – Орешарски, изобразен като скелет. Полицията не се намеси, а шествието извика бодро ура.

След това събралите се на шествието започнаха да замерят с камъни и да късат всяка реклама на телевия „Алфа“. Единствената телевизия, която се осмелява да говори против ГЕРБ и Бойко Борисов.

Инициативата за днешното шествие беше на така наречените „ранобудни студенти“, които са блокирали обществени сгради и искат оставка на правителството, отказвайки всякакъв диалог. Други студенти, които искат да учат, доста бързо разконспирираха внезапно разбудилите си колеги. Сред тях те откриха членове на ДСБ, деца на партийни функционери от ГЕРБ и двойкаджии, които не са си взели изпитите и нямат какво друго да правят в университета, освен да припечелват. Бяха разкрити и преподавателите, които ги подкрепят – хора от ДСБ, хора от „Отворено общество“, „Сорос“ и управители във фирми на Иво Прокопиев и други олигарси.protest

Вие сте платени, обвиниха ги другите студенти, които са дошли в университета наистина да учат, но сега това е невъзможно. Че са платени и добре обгрижвани доказва и ежедневното носене на храна в университета, чисти дрехи и дори пари. Пиячката пък я вкарват техни приятели.

Въпреки призива и обещанието днес за всенародно въстание, хората по улиците на София не са много, а в останалите градове не е излезъл почти никой.

За кой ли път Бойко Борисов бе обвинен, че плаща на студенти и протестиращи, за да предизвика предсрочни избори и да се върне на власт. Той обаче пак отрече и каза, че осигурявал работа на 50 души, които всеки ден го събуждали пред дома му.

Кой на кого осигурява работа е ясно, но не е ясно кой ще разчиства вандалщината след протестиращите. Те рушат, палят, чупят и всячески искат да провокират полицията да ги арестува. Полицаите обаче имат заповед да следят само за животозастрашаващи провокации и засега оставят буйстващите младежи да правят каквото си искат. Любопитното е, че засега никой не е посегнал на плакат на ГЕРБ или Реформаторския блок.

Източник:skandalno.net