Етикетът на този препарат гласи, че течността се „изпива”

Етикет кара хората да пият течност за чистачки. Сигнал за погрешната информация е подала телевизия bTV, репортерите на която са открили подвеждащото изречение. Препаратът е изключително опасен, тъй като съдържа метилов алкохол. Той би могъл да бъде смъртоносен, ако се изпие в действителност. Журналистите са открили подобно подвеждащо съдържание дори и на сайта на производителя, алармира „24 часа”.

etiket

По думите на Габриела Руменова, от Комисията за защита на потребителите, става дума за техническа грешка, като в случая, в контекста на изречението се разбира реалното съдържание на текста. Руменова заяви още, че всеки разумен потребител ще разсъди, че това е грешка и няма да бъде заблуден от нея. Препоръката на КЗП е производителят или дистрибуторът да смени етикетите на този продукт.

Фирмата дистрибутор веднага е поела отговорност за тази техническа грешка и обещаха да предприемат всички необходими мерки по отстраняването й. Тази грешка е от недоглеждане, каза управителят на компанията Боян Соколов. На цялата партида с обърканата дума ще бъде поставен допълнителен етикет, на който ще пише, че е станала грешка и думата „изпива” трябва да се разбира като „изсипва”.

Соколов призна още, че в сайта на фирмата също е изчистена тази неточност и обеща да бъдат взети всички мерки, за да няма повече подобни грешки, като в сбъркания етикет за течност за чистачки. Той я определи като фрапантна неточност.

Източник:chudesa.net