Трите дена, в които се дискутира вотът на недоверие, са излезли на данъкоплатеца 1,5 милиона лева

Любопитна сметка направи депутатът от левицата Мартин Захариев. В интервю за ТВ7 бившият собственик на списания за мъже изчисли, че един час работа на депутатите струва на данъкоплатеца 100 000 лева. Въпросната сметка Захариев направи на база бюджета на парламента, който е 53 милиона лева за 2013 година. Народното събрание работи около 500 часа на година. Прости изчисления показват, че народните ни представители харчат по 100 000 лева за час работа.

Повод за математическите изчисления на червения депутат стана вотът на недоверие, който от ГЕРБ поискаха. Дебатите около гласуването му продължиха три дена. По сметките на Захариев, това означава, че тези три дена са излезли на данъкоплатците 1,5 милиона лева.zahariev

Разбира се, думите на Захариев не бяха приети еднозначно. Докато част от зрителите изказаха възмущението си от излишното харчене на държавни пари, то други съзряха в изказването на депутата поредния опит за провокация от страна на управляващите.

Както знаете, вотът на недоверие, който не успя да събори кабинета на БСП, беше иницииран от ГЕРБ. Гласуването му беше съпроводено с множество скандали след като председателят на Парламента Михаил Миков предприе процедурна хватка и поиска ръчно преброяване на присъстващите в залата депутати. Това не се хареса на Бойко Борисов и от партията му поискаха втори вот на недоверие, който ще бъде гласуван утре. Специалисти смятат, че ваденето на информация колко скъпо всъщност е гласуването, е просто опит на управляващите да дискредитират действията на конкурентите си.

Източник:razkritia.com