Соня Ангелова е източила над 20 000 лева

На шокираща злоупотреба се натъкнаха от централата на Български пощи в София. Оказа се, че шефката на пощенския клон в санданското село Левуново Соня Ангелова е източила над 20 000 лева от пенсиите на възрастните си съселяни, съобщават от БЛИЦ.

Ангелова е извършвала злоупотребата в продължение на три години, преди да бъде хваната. Парите е теглила най-често от паричните преводи за пенсионерите в селото, които се изплащат в пощата. Освен пенсии, в пощенския клон се внасят и пари по депозити за покриване на банкови креди и други. Разследващите в момента работят, за да установят по каква схема точно е ставало източването.

klon na banka

Наглата злоупотреба е разкрита след направена изненадваща ревизия на клона в селото. Първоначалната проверка установила липси на стойност 12 000 лева, за които е съставен акт. В последствие е установена липса на още 8 000 лева от касата и така общата сума на откраднатите от Ангелова пари възлиза на 20 000 лева.

Шефката на клона е освободена от работа, а местните очакват срещу нея да бъдат повдигнати обвинения за злоупотреба. Живеещи в селото споделят, че Ангелова е успявала да покрие досега следите си благодарение на заеми. Запознати споделят, че всеки път, когато имала информация, че й предстои ревизия, Ангелова искала пари на заем от местни бизнесмени. Заетите суми връщала веднага след края на проверката.

На последните местни избори Стела Ангелова дори е била кандидат за кмет, издигнат от БСП.

Източник:razkritia.com