Въпреки всички досегашни прогнози за глобално затопляне се оказва, че нашата планета е изправена пред нова ледена епоха. Съгласно последните данни, снежната покривка на Северния полюс е нараснала с цели 60 % само за 1 година, а не е намаляла, както се твърдеше досега.

Само няколко дни преди есенното замръзване, ледът вече е сковал парче земя с размер колкото половин Европа. Това изиска незабавна промяна на морските пътища, тъй като Северозападният морски път свързващ Тихия и Атлантическия океани е блокиран от огромни късове лед.led

Според изчисленията на учени от Великобритания, климатът ще продължи да се застудява до средата на настоящия век. Техните сметки поставят под сериозно съмнение всички компютърни прогнози и симулации, предвещаващи глобално затопляне. В крайна сметка до няколко години се очаква, че температурите ще паднат драстично и ще настъпи арктически студ.

„Още през 1997 г. бе регистрирано климатично явление, обозначено като „пауза в глобалното затопляне”. Този факт вече бе приет от абсолютно всички изследователски центрове, което пък поставя под въпрос мерките на правителствата по света за засилване добива на зелена енергия. Сериозен въпрос, заради който ежегодно се харчат милиони долари”, споделя проф. Цонис от обсерваторията в Уискънсин, САЩ.

Източник:skandalno.net