Журналистката Светослава Рудолф (бивша Тадаръкова), която стана известна покрай интимните си извънбрачни любови и развода с мъжа си, хвърли поредната медийна бомба. Според нея пророчицата Ванга е била отвлечена, изнасилена и пребита по нареждане на тогавашната власт, но документите по трагедията са напълно унищожени и не фигурират в архивите на Държавна сигурност.

Двама свидетели разказват за случая, а един от тях все още е жив. Починалият очевидец е бил адвокат, който подробно описва драмата в мемоарите си. Съгласно неговите спомени, Ванга получава дарбата си да пророкува именно след насилието, упражнено върху нея.vanga

Според другите версии, през 1923 г. Ванга е вдигната във въздуха от вихрушка и именно тогава ослепява. Рудолф обаче е категорична, че тези твърдения са нереалистични и по всяка вероятност са чиста измислица. Позовава се на свой разговор с метеоролози които са убедени, че в България не е имало случай торнадо да вдигне човек във въздуха.

„Съществува още една история затова, как Ванга придобива пророческите си способности. Аз не твърдя, че някоя от тях е истина, просто споделям каква информация съм събрала. Хората свидетелстващи за изнасилването са в Петрич, именно те са били агенти на ДС и са предали информацията. Не вярвам да са посмели да лъжат”, кълне се Светослава.

Тя допълва, че в показанията на тези свидетели за изнасилване, отвличане и побой са дадени под клетва. До пророчицата е имало твърде много агенти на ДС, които непрекъснато са я държали под наблюдение. Самата тя не е била таен агент, но е била наясно, че следят всяка нейна дума.

Източник:skandalno.net