„Асарел-Медет” да замени „Райна Княгиня”. Това гласи предложението на кмета на с. Панагюрски колонии Петко Стоев, адресирано до кмета на общината и общинските съветници, с искане за преименуване на именитата улица в селото, съобщи регионалният сайт NoStop.bg.

„Най-вероятно той се е заблудил, че историята започва от днес. Предложението му ще струва стотици левове на живущите там, които ще трябва да сменят личните си карти и шофьорски книжки, за да задоволят капризите на кмета“, коментира сайтът.raina

Става ясно, че исканата промяна е продиктувана от намерението му да изкаже своята морална признателност към минното предприятие, подаряйваки му името на улица в чест на предстоящия 50-годишен юбилей на „Асарел-Медет” АД. Според него липсата на улица, която да носи името на фирмата досега, е съществен пропуск.

Местната медия отбелязва, че предложението е опит да се обезличи и омаловажи приноса на българската революционерка и национална героиня.

Предложението е постъпило за разглеждане в постоянната комисия по териториално и селищно устройство на местния парламент в Панагюрище и било разгледано на вчерашното заседание. Съветниците отложили точката за другата седмица, с искане кметът Стоев да дойде и да се мотивира лично за искането си.

Източник:inews.bg