Военновъздушните сили на Дамаск обмислят да използват пилоти камикадзе, за да противодействат на евентуални нападения на Запада, предупреди сирийски офицер, цитиран от в. „Гардиън“.

kamikadze

„Ако американските и британските войски изстрелят и една ракета, ние ще изстреляме три или четири, а ако техните бойни самолети нахлуят в нашето небе, те ще бъдат посрещнати с адски огън. Ако не успеем да свалим техните самолети с артилерия, имаме военни пилоти, които са готови да нападнат тези чужди бойни самолети със своите бойни машини и да ги взривят във въздуха“, каза офицерът. По думите му в сирийската армия има повече от 8000 мъченици самоубийци, готови да извършат мъченически операции във всеки момент, за да спрат американците и британците.

По всяка вероятност разговорът с него е воден, преди да стане ясно, че Великобритания няма да участва в никакви военни действия.

Сирийската армия е преместила няколко ракети „Скъд“ и дузина ракетни установки от база северно от Дамаск. Вероятно целта е те да бъдат предпазени от евентуално западно нападение, твърдят опозиционни източници в арабската република. Ракетите са били опаковани с платнища върху установките.

Освен това няколко камиона са превозвали други ракети и оборудване. Те били изнесени от базата „Каламун“, разположена в планински район. Оттам тази година били изстреляни над двадесет 11-метрови ракети „Скъд“ с обсег от 300 километра. (24 часа)

Източник:24chasa.bg