Хиляди кучета всяка година биват убивани брутално, за удовлетворение на кулинарните страсти

За несвикналия с източните обичаи, това е жестоко и брутално, но във Виетнам и околните страни, кучешкото е деликатес. Извънредното търсене надува цената, а забраните отварят място за черния пазар. Това е доходен бизнес, независимо от бруталната жестокост, с която отнемат живота на доверчивите животни. За виетнамеца Нгуен, работният ден започва с посещение в задния двор.

Той взема в ръка метална тръба и влиза в първата клетка, погалва едно от кучетата и когато то щастливо започва да маха с опашка, замахва с тръбата. Професията му е касапин – пояснява БЛИЦ.

Стотици са ресторантите в столицата Ханой. На въпроса, не ви ли е жал, че в чиниятаku4e се намира нечий домашен любимец, посетител на специализиран в предлагането на кучешко ресторант отговаря: „Това не е моят домашен любимец, така че не ми пука!“ пише британският The Guardian.

Опитите да се изкорени тази практика още през миналия век удрят на камък. Природозащитници настояват властите да забранят консумацията на кучешко, но според запознати, това довежда само до увеличаване на незаконния трафик, в който се въртят милиони долари. Тайланд е един от износителите на кучешко, макар и нелегално. Трафикантите трябва да преминат река Меконг и планината, за да стигнат до целта си, но рискът си струва – печелят до 10 долара на глава, а един камион побира  до 200 кучета.

Някои може би помнят, че у нас се „внасяше“ работна ръка от Виетнам. Някак много бързо от улиците тогава изчезнаха всички кучета и котки, а от общежитията се разнасяше странна екзотична миризма.

Каква е разликата, дали в чинията имаш агнешко, месо от делфин или малко тюленче? Вкоренените обичаи не ще се променят още дълго време, а някои намират повод от това, за да оправдаят безумните убийства на най-добрия и безкористен приятел на човека.

Източник:chudesa.net