16-годишна тийнейджърка скочила на учителката, защото й прекъснала танца и прибрала джиесема. Саморазправата се разиграла пред очите на цял автобус с деца. Разюздана ученичка от закрития дом за сираци “Райна Гатева” в Русе “излежа” едногодишен надзор от обществен възпитател заради пребита преподавателка.16-годишната М.И.Х. беше въдворена за 6 месеца във ВУИ “Христо Ботев” в село Подем от Районния съд, който я осъди да се извини на малтретираната учителка и нейна колежка като свидетел на саморазправата, пише struma.bg.

 

u4

Наказанието по чл. 325, ал. 1 от НК за хулиганска проява е по Закона за противобществените прояви на малолетни и непълнолетни, уточниха от прокуратурата. Екшънът се разигра пред погледите на връстници на тийнейджърката, докато училищният автобус ги превозва до вкъщи.

Тийнейджърката си пуснала кючек по мобилния телефон и започнала да се кълчи между седалките.

Учителката се ядосла, че момичето не спира музиката, и и прибирала джиесема с обещанието да й го върне, щом стигнат сиропиталището. 16-годишната пък се вбесила, че са й прекъснали танца, и хванала учителката за врата. Докато шокираната жена се усети, възпитаничката й започва да я налага с юмруци. Преподавателката успяла да се отскубне и да телефонира на мъжа си, който пък алармира полицията.

На спирката побойничката се качила в такси, но е била застигната и прибрана от мотопатрула за разпит в Детска педагогическа стая. М.И.Х. е регистрирана за кражби и побоища на деца, сочи съдебната справка. Тя е дете на разведени родители и е отгледана от баба си.

Майка от години работи в Холандия, а баща й не се интересува от нея. Местят я от училище в училище, тъй като директори и даскали навсякъде се виждат в чудо от недисциплинираната ученичка.

Източник:blitz.bg