Смъртта на момичето е причинено от лекарска грешка при поставяне на неточна диагноза, семейстовото е съкрушено

Красивата 17-годишна Мария от Гоце Делчевиздъхна в адски мъки, след като при нелеп инцидент след падане от велосипед, тя е откарана в здравно заведение със счупен крак. След настаняването си в болницата, състоянието на детето се влошава и тя започва да вдига температура, придружена с повръщане, пише ПИК, като се позова на Петел.

За броени дни лекарите й насрочват и извършват 12 интервенции. Но операциите не дават желания резултат. Момичето продължава да се влошава и накрая издъхва в лечебното заведение.gre6ka

По този потресаващ случай е започната проверка от експерти към Националната здравно осигурителна каса.

Съкрушеното семейство на младата Мария е все още като в шок. Те не могат да проумеят как може в ХХІ век, след падане от велосипед, да се стигне до фатален край.
Родителите на 17-годишната девойка, Надка и Йосиф Темови са категорични, че ще съдят лекарите, травматолози и хирурзи, които са причинили заради недоглеждане смъртта на тяхното дете.

Мнението на д-р Иван Канелов, хирург от „Пирогов”, е, че медицинският екип е действал адекватно, ноМария е получила изключително сериозна инфекция, която лекарите не са могли да овладеят.

Източник:chudesa.net