Сензационното твърдение е на руски учени, които са изследвали аномалиите в движението на кометата, която се очаква да прелети край Земята опасно близо през декември.

Кометата ISON е извънземен кораб. Сензационното твърдение е на руски учени, които са изследвали аномалиите в движението на кометата, която се очаква да прелети край Земята опасно близо през декември. Към момента астрофизиците засичат странното космическо тяло да лети в близост до Марс. Ненадейно, на 17 септември, кометата е направила необичаен завой и промени движението по орбитата си, пише The European Union Times, като цитира информация, публикувана в доклад на Роскосмос, цитирана от PIK.bg.

ison

Едно от най-странните явления при полета на ISON е, че тя е направила тази странна маневра, докато е прелитала край луната на Марс – Фобос. Според редица изтъкнати учени, самата луна Фобос е изкуствено създадена, най-вероятно това е извънземно дело.

Като потвърждение на тази теза учените припомниха как са изчезнали по изключително мистериозен начин руските сонди „Фобос-1” и „Фобос-2” в края на миналия век. Дори и повече от 20 години по-късно никой не знае каква е съдбата на тези апарати.

По думите на руския астрофизик Йосиф Шкловски, странното движение на ISON, когато е преминала край Фобос, се дължи на извънземния произход на това летящо тяло. Учените смятат, че марсианската луна е куха и вътре има космическа апаратура на извънземни цивилизации. Така, кометата ISON, преминавайки покрай Фобос, е получила последни инструкции за полета й към Земята. Очаква се тя да прелети до планетата ни на разстояние от 60 млн. км на 26 декември 2013 г.

Източник:chudesa.net