maq

Имаше откровен сценарий да се ескалира напрежение и откровено агресивно поведение от страна на протестиращите. Това з

аяви на излизане от парламента Мая Манолова, заместник-председател на Народното събрание. В момента целия бул. „Цар Освободител“ и пространството между Министерския съвет и Президенството е разчистено от протестиращи.На въпрос на журналисти към Мая Манолова – „не се ли чувствате зле, чисто човешки”, Мая Манолова отговори: „Чувствам се, заради тези, които го правят. Откровено агресивно поведение от страна на протестиращите, откровен сценарий да се ескалира напрежение в момент, в който се приемат бюджетите и на Касата, и на общественото осигуряване. Това е достатъчно безотговорно поведение, защото това са важните закони, които приема парламентът. Така или иначе, през следващата година хората ще трябва да живеят, да имат пенсии и достатъчно пари за НЗОК и болниците. Това беше предмет на днешния дебат.”

Мая Манолова напусна сградата на Народното събрание, заедно с министър Петър Чобанов, като колата, в която се качиха беше бурно освирквана от протестиращите, които са пред парламента.

С

ъщевременно завърши заседанието на парламентарната група на ГЕРБ. Участниците в него обяхи, че могат да си тръгнат от парламента с гордо вдигнати глави. Утре щели да решават дали ще се регистрират за заседанието на Народното събрание. Само председателят на парламента Михаил Миков е в сградата.

Полицейската блокада около сградата на Народното събрание отслабва с края на заседанието. Три кордона полицаи с каски и щитове се изнесоха по бул. „Цар Освободител“ под звуците на вувузели и свирки и скандирания „Малко сте, още, още“.

източник: blitz.bg