МВР все още няма информация за състоянието и местонахождението на 10-годишната Лара. Това съобщи главният секретар на МВР Калин Георгиев в предаването „Хрътките” по bTV. Дъщерята на сочения за кокаинов крал Евелин Банев – Брендо беше отвлечена на 5 март.

Георгиев отправи апел към всеки, който се натъкне на съмнителни автомобили, необитаеми къщи, в които сега има хора, както и на необичайни ситуации и покупки, да се обади в МВР.„Трагедията е в това, че е отвлечено дете, без значение, чие е това дете”, заяви още главният секретар на МВР.lara
Калин Георгиев отхвърли твърденията на част от протестиращите, че полицията ги следи, когато се събират на организационни срещи. По думите на Георгиев, сред задържаните след протестите действително има и хора с криминални досиета, като по думите му става дума за „широк спектър” от престъпления.

На фона на информациите, че след оставката на кабинета „Борисов” битовата престъпност се е увеличила, Калин Георгиев подчерта, че такава тенденция се наблюдава особено в градовете с по-мащабни протестни действия.

„Само за един протест в София бяха ангажирани 4500 полицаи. Това означава, че оголваме периферията,” отбеляза главният секретар на МВР и допълни, че е нормално криминалният контингент да се възползва.

Източник:dnes.bg