4-годишната Никол издъхна в зверски мъки през 2009-та, доказателствата по делото за смъртта й внезапно изчезнаха.

Хистологичните проби – най-важните доказателства по делото за смъртта на 4-годишната Никол Сурчева, изчезнаха, съобщават от marica.bg. Въпросните проби доказваха по категоричен начин, че Никол е починала вследствие на лекарска грешка и уличаваха за смъртта и четирима лекари. Доказателствата обаче са изчезнали безследно при разнасянето им между болниците в Смолян, Пловдив и София. Все още не е ясно дали са просто изгубени или умишлено унищожени.

Лекарската комисия, която трябва да обяви дали смъртта на детето е вследствие на лекарска немарливост, не е в състояние да направи това без пробите от аутопсията. nikolЗатова е необходимо да се направи всичко възможно те да бъдат издирени. Ако ли не, ще бъде започнато досъдебно производство за унищожаване и укриване на веществени доказателства по делото за смъртта на детето, за да бъдат намерени виновните за липсата лица.

Припомняме ви, че момиченцето почина на 20 септември 2009 година, след като лекари объркали варицелата й с обиновена настинка и отказали да я лекуват. В резултат детето развило сепсис и починало в зверски мъки. До момента, почти три години след трагедията, все още няма осъден лекар за немарливостта си.

Източник:razkritia.com