bebe

12-годишна родилка втрещи прокуратурата в Пазарджик. Институцията се е самосезирала след като разбрала за случая, съобщи говорителят на окръжната прокуратура Снежана Стоянова. Тя уточни, че ще бъде извършена проверка, която да установи конкретните обстоятелства по този случай, тъй като става дума за малолетно момиче. Предвидена е наказателна отговорност за лица, които са над 14 години и се съвкупят с лице, което не е пълнолетно. След като такива случаи са криминализирани, те са опасни, коментира Стоянова.

Тя допълни, че малолетното момиче не е развито физически, за да роди нормално, именно затова се е наложило оперативно раждане. Освен това съществуват опасности и за бебето, което е родено на практика от дете, каза също Снежана Стоянова.

Вчера от болницата в Пазарджик съобщиха, че майката е родена през ноември 2000 г. и все още няма навършени 13 години, казва се Гинка. Бащата на бебето е на 16 години, а съжителството между двамата е от 2012 г.

Раждането на бебето е станало чрез секцио, а роденото момиченце е с тегло 2.9 кг и е дълго 46 сантиметра. Бебето се казва Юлия, то е здраво. Раждането е извършено оперативно, тъй като майката не е подготвена нито физически, нито психически за раждането.

източник: cross.bg