Астронавтът на НАСА Крис Касиди откри в съседство до Международната космеческа станция (МКС) неидентифициран летящ обект.

Касиди видял непознатия обект вчера сутринта. Той прелетял до скачения към МКС товарен кораб „Прогрес“. Астронавтът веднага го заснел на видео, а след това съобщил за видяното в Центъра по управление на полети в Хюстън.

nlo

 

По-късно руските специалисти съобщили, че покрай МКС е прелетял капак на една от антените на модула „Звезда“, се казва в коментара към видеото.
Най-важните задачи на астрономите в близките 20 години ще бъдат търсенето на извънземен живот и изучаването на тъмната материя и тъмната енергия, смята директорът на руския астрономически институт Щернберг – академик Анатолий Черепащук.Как се отнасят учените към темата НЛО?

Той споменава проекта за търсене на разумен извънземен живот SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), който наскоро отбеляза своята 50-годишнина. В рамките на проекта астрономите търсят сигнали от извънземни цивилизации, включително и с помощта на съставния радиотелескоп Allen Telescope Array (ATA) в Калифорния.

Строителството на този комплекс продължава, през 2007 година започнаха работа първите 42 антени, а общо се планира те да бъдат 350, припомня РИА Новости.

Източник:inews.bg