kiril

Шокиращи и скандални разкрития направи епископ Игнатий за смъртта на варненския митрополит Кирил. Духовникът, който е единият от кандидатите за поста на трагично загиналия митрополит, обвини пловдивския владика Николай, че е замесен със смъртта му.

Игнатий заяви, че е убеден, че именно олигарсите, които стоят зад Николай, са извършили грозното дело. “Николай няма как да направи нещо такова. Хората, които го поддържат обаче – да”, категоричен е Игнатий. Според него причината за убийството са изборите за нов патриарх. Според източници от Светия синод, Николай е гласен за наместник на покойния дядо Максим. Митрополит Кирил обаче възпрепятства това да се случи. И за отмъщение е убит, убеден е Игнатий.

Кандидатът за варненски митрополит разкрива още, че приживе самият Кирил е усещал, че ще бъде убит. Епископът споделя, че веднъж владиката лично му е признал, че има хора, които искат да се отърват от него. Игнатий заяви още, че е убеден, че Кирил е бил удушен и след това хвърлен в морето, за да се инсценира нещастен случай.

“Удавниците потъват на дъното, а тялото му е било на повърхността”, завършва епископът, научиха от БЛИЦ.

източник: razkritia.com