Сливенският свещеник отец Силвестър Янакиев нарече Ванга вещица, донесла само зло на хората и вярата им

Вангелия Гущерова не е светица и никога няма да бъде, защото православната ни църква не признава Ванга за пророчица. С това изказване добре познатият отец Силвестър от Сливен се изяви в предаването „Горещо“ по НОВА ТВ. Повтаряйки се за пореден път, той нарече феномена от Петрич вещица.

Ванга е съвсем обикновена неука жена, може би с малко по големи способности. Тя казва къде са изгубени някакви предмети, говори за болести на тялото, но никога за духа, коментира сливенският свещеник. Според него, когато пророчицата изпада в транс, тя се предава във властта на „тъмни сили“ и следователно е била „обсебена“. А точно това означава, че тя е вещица и всичко, което тя казва и познава, не е от ангелите, а от демоните.otec

Свещеникът от храм „Св. София” в Сливен възропта срещу световната слава на именитата българка и посочи, колко от нейните предсказания не са се сбъднали. Независимо от факта, че много хора се обръщат към религията след посещение при пророчицата още по времето на социализма, отец Силвестър цитира Светото писание за лъжепророците, вещиците и врачките. Всички те са вредни, защото подменят истинската православна вяра с окултното.

Отец Силвестър Янакиев и други свещеници отдавна водят война с „демоните“ сред хората и дори бяха съставили списък на врачки и баячки от сливенско, които предложиха за анатемосване на владиката, писа преди година БЛИЦ.

Необяснимо е защо враговете на Ванга се активизираха напоследък. Може би защото славата на пророчицата не умира, а божиите слуги в расо не преусърдват в грижите си за духовността на народа, устремени към чисто земните благини?

Източник:chudesa.net