Разследването за мистериозната смърт на Варненския митрополит продължава

Пловдивският митрополит Николай ще бъде привикан за разпит при прокурор във връзка със смъртта на Варненския владика Кирил. Държавното обвинение е обърнало сериозно внимание на обвиненията на епископ Игнатий срещу Николай.

По-рано днес кандидатът за наместник на Кирил разкри, че знае, че владиката е бил убит, а тялото му хвърлено в морето, за да се замаскира престъплението. nikolaiИгнатий сподели още, че се съмнява, че зад грозното дело стоят олигарсите, които подкрепят Николай и стоят зад гърба му. “Самият Николай няма как да е замесен в подобно гнусно деяние. Хората, които са зад него обаче могат”, категоричен беше епископът.

Според кандидата за поста начело на Варненската митрополия, Кирил е бил убит, тъй като е попречил на Николай да се кандидатира за патриаршеския пост след кончината на Максим. В началото на следващата седмица пловдивският митрополит Николай най-вероятно ще бъде привикан за разпит във връзка със смъртта на Кирил. Епископ Игнатий също се очаква да даде показания и да потвърди думите си срещу Николай, предават от ПИК.

Източник:razkritia.com