Абсурдни промени в Закона за движение по пътищата! Последната безумна новост на „Пътна полиция“ е всеки, който кара кола, на която не е собственик, да бъде длъжен да се регистрира в КАТ като ползвател, за да може да седне зад чуждия волан. Иначе го грози глоба от 150 лв.

Пуснатият в ход преди седмица законопроект е повече от скандален, противоречи на юридически правила на други закони и дори на конституцията.

Новата алинея гласи: Физическо или юридическо лице, което използва превозно средство по силата на правно основание, различно от правото на собственост, в едномесечен срок от възникването му се регистрира като ползвател на превозното средство.kat

Тоест, ако жена Ви и стане лошо или припадне и не искате да чакате линейка, за да стане по – бързо, няма как да я закарате с личния и автомобил, освен ако не сте обявили до 1 месец преди това, че евентуално на жена ви може да и стане лошо в следващия месец и ще се наложи да и карате колата. Да не говорим.. Да не си помислите, че  след влизането в сила на новото правило, когато сте на дълъг път някой до вас ще може да ви смени, ако преди това не сте го предвидили и не сте направили „записването“ в КАТ.Да не говорим, че чрез това безумие, наречено „алинея в закона“ се убива една професия – ‘Drink & Drive”, тоест, ако Ви се допие докато сте в ресторанта и сте с колата, трябва да си отидете до вкъщи да я оставите и да се върнете с такси!?

Можем да дадем още около 1 милион примера за това колко неадекватен, несправедлив, абсурден, неудобен и непрецизен ще бъде този закон, когато влезе в сила.

 

Очевидно е, че всички тези нелогични предложения за промени в закона се правят заради проблема на КАТ с налагането и събирането на глоби с т.нар. електронни фишове, тъй като има вакуум в законодателството. Но от вакуума да се направи пълна каша е повече от идиотско, масово са категорични шофьорите. И призовават да не се бърза с нови нелогични мерки, а промените да се изпипат, за да са адекватни и работещи.

Източник:bezpartien.com