Родители настояват починалите им бебета да не се считат за биологичен материал, а в мрежата пълзят версии, че се върти нелегален бизнес

Възможно ли е у нас да се върти бизнес със стволови клетки от починали бебета?!

Подобна дискусия върви тихомълком в мрежата, научи Razkritia. Майки, които са преживяли тежкия удар на съдбата, да загубят бебето си, имат подозрения, че по тази причина, те все още ги водят биологичен материал.

Иначе за тях е необяснимо, че нямат право да кремират или погребат неоцелелите си рожби, а вместо това те принадлежат на болниците.bebe

Какво се случва с тях?!

Този въпрос измъчва потърпевшите, които под сурдинка си споделят в нета, че нищо чудно България да се окаже втора Украйна в това отношение. Ще припомним, че преди време Би Би Си гръмна с репортаж как е установен черен пазар на извлечени стволови клетки от костен мозък. Телевизията беше документирала твърденията с доказателствен материал от аутопсия.

Само, че случаят не е идентичен, защото се касаеше за убийства на напълно здрави и нормални бебета. След като те са умъртвявани, стволови клетки от тях са пласирани на борса за човешки органи. По-рано обаче в страната беше засечена търговия със стволови клетки и от човешки ембриони след направен аборт. Това предизвика международен скандал, но нещата постепенно утихнаха.

Нищо чудно и в България вече да има създадена организация стволови клетки да се взимат от починали бебета, смятат родители, които настояват за промяна в закона, разказаха те в „Часът на Милен Цветков”. Не е възможно, според тях, да се допуска бебетата да бъдат третирани като боклук заедно с изрязани тумори, кръв и използвани консумативи от операции.

Редно е плод над 600 грама да има статут на същество, както стоят нещата в други държави, категорични са засегнатите по темата.

Източник:razkritia.com