Разстреляха сирийски бунтовници в БГ автомобил, стана ясно преди малко.

ANNA – Abkhazian Network News Agency е независима електронна агенция за новини, която пуснала на 14 август 2013 г. видео, от което става ясно, че е проведена проверка на всички превозни средства, за да бъдат открити бунтовници и боеприпаси.

Сред колоната проверени МПС-та е имало и лек автомобил с турска регистрация, в който са открити няколко противотанкови ракети, писаха в БЛИЦ.

Понеже пътуващите в колата направили опит да се съпротивляват, те били застреляни на място.

След като международните редактори на bTV прегледали качения материал и приложеното видео, те установили, че номерата на въпросната кола не са турски, а български.kola

По този повод е огласен коментарът на Владислав Пунчев – пратеник на в. “Стандарт”. Когато заминал за Турция, за да се прехвърли към Сирия, Владислав Пунчев  забелязал колко много леки коли се движат по пътищата с български номера.

Сирийци, които живеят в България въртят доходен бизнес с леки автомобили втора употреба.

Те купуват,  предимно джипове, от автокъщите в София и в Дупница, и отиват в Турция на екскурзия. Но тази екскурзия приключва 2 000 км навътре в страната, почти до границата със Сирия. Там, където е разположено малкото градче Рейхънлъ.

Бунтовниците от Сирия могат свободно да влизат в тази зона. Преди колите да влязат в Сирия, БГ номера се свалят и после отново ги връщат в КАТ. Така обявяват превозните средства за спрени от движение.

По непотвърдена информация, най-малко 1000 български леки автомобили  сменят своя собственик  в Рейханлъ.

БГ  пазар е предпочитан, защото цените у нас са  ниски –  4000 до 5000 щатски долара. Предпочитани са джипове от марките КИА, “Мерцедес” или  “Лендроувър”.

Източник:chudesa.net