Апокалиптичните прогнози се сбъдват – това ли е началото на края на САЩ като „най-могъщата държава на света”

Историята помни крушението на много могъщи държави, а както изглежда – ние дори ще станем свидетели на такова. Правителството на САЩ спря да работи и това май е началото на края на световното господство на Големия брат.sa6

Федералните агенции хлопват кепенци по нареждане на шефа на бюджетната служба – Силвия Матюс Бъруел. Дамата даде извънредната заповед, защото Конгресът не успя да приеме бюджета – минимум, който да предотврати катастрофата.

АФП предаде думите й: „Сега службите на федералната администрация трябва да започнат да изпълняват планове за методично затваряне”. Понеже Новата фискална година за американците започва от днес, до последно двете политически партии се опитваха да намеря решение, което да помогне в завързаната ситуация.Уви! Вече се знае, че е неизбежно спирането на работата на американското правителство и федералните служби. Историята помни и други случаи – последният път преди 17 години. Една от кризите по време на управлението на Бил Клинтън тормози държавата в продължение на точно три седмици и костваше на данъкоплатците над 1 милиард долара.

 

Републиканците ще използват момента, за да гласуват срещу здравната реформа Обамакеър. Това ще остави без работа и доходи 800 хиляди души .Много федерални служби, (една, от които отговаря за американските визи) ще спрат работа. Очаква се до дни Конгресът да гласува бюджета, който ще помогне, … но само за 6 седмици, съобщи БТВ.

Денят Х за САЩ е 17 октомври. Тогава американския външен дълг ще удари максималната си стойност.
Източник:razkritia.com