Заплахи за възможна гражданска война отправи лидерът на ”Атака” Волен Сидеров от парламентарната трибуна.
Той нападна остро протестиращите и вътрешния министър Цветлин Йовчев, който не се опитвал да спре ”вандалите”.

Аз ви казвам, че ще се стигне до гражданска война и това е реална опасност, заяви Сидеров. По негови думи хората няма да търпят да бъдат подлагани на агресия. Сидеров отново се закани, че той самият ще противодейства на протестите.

„Атака” ще прави всичко възможно да неутрализира вандалите, да брани своите членове и активисти. Докъде ще се стигне обаче, аз не мога да прогнозирам. С действията на МВР правите така, че да се стигне до сблъсъци, заяви още Сидеров.

България започва да прилича на една вандалска територия, където всички правят каквото си искат, скочи Сидеров на Цветлин Йовчев. Лидерът на ”Атака” поиска да знае дали правителството ще защитава правовия ред или ще продължи да толерира протестите.sid

Националистът отново беше категоричен, че протестиращите в София не са символ на обществото.

Тези хора не са българският народ. Тук имаме ангажирани, платени, поръчани  вандали, които изпълняват поръчка за опит за държавен преврат, отсече Сидеров. Той дори стигна дотам, че нарече протестиращите „терористи“. Сидеров го направи при поредното си обръщения към Цветлин Йовчев.

С терористи не се преговаря. Вие, господин министър, не само преговаряте, но и ги закриляте, ядоса се Сидеров на Йовчев. Лидерът на „Атака“ беше категоричен, че лицето на протестите изобщо не било симпатично.

Това са протести с едно много грозно лице, заяви Сидеров и размаха снимка на протестиращ, който го заплашил, че ще му „извади гърлото“.

Той на няколко пъти застъпи тезата за опита за преврат, зад който седели мафиотски структури, които искали да се върнат на власт, но „Атака“ не го позволявала.

Защо правите така, господин министър, че с действията на МВР не можете да укротите и да ги поставите на място? Защо вие не задържате хулиганите? Защо органите на реда не задържат хулиганите отвън? Защо не ги осъждат по бързата процедура?, постави поредица от въпроси Сидеров.

По негови думи протестиращите не искали по-добър живот на българите, те били рентиери, реститути и били надмогнали битовите проблеми.
Източник:dnes.bg