Слушател на радио “Тангра”, от Благоевград, коментира по темата за Закона за хазарта, че в Кипър са си решили проблема много отдавна.

Тамошната Комисия по хазарта знае как се правят пари за държавата и са ограничили достъпа до сайтове за залагания извън страни от ЕС. Ето защо сега “за пореден път се изакахме на пейзажа”, описва обстановката слушателят.
Слушателят Цанко се включи в ефир, заявявайки, че хората не са против закон срещу хазарта, а срещу конкретно този закон. Занимаващите се със залагания могат да спечелят днес 50 лв. при оборот над 1000, но накрая на деня държавата ще иска да й се отчетат 15% от оборота, което не е нормално.

kabinet

Според него мнозина младежи печелят много пари от хазарт и спечеленото го харчат тук, в България, наливайки финансите си в родната икономика, но сега кранчето е спряно и няма да има откъде да капе в държавния бюджет.

Радослав от София директно заяви, че “това е най-простият закон, от който никой няма ползи”. Допълни още: “Ще има и дела от букмейкърите за нередовното отстранява. Доста букмейкъри са инвестирали много в българския спорт, а държавата обърне гръб на спорта. Сега кой ще плаща глобите? Хората.”
Васил Колев потвърди, че действително са нарушени много европейки разпоредби. Според него Комисията по хазарта си е направила държава в държавата, като има и много аналогични такива в България. Кабинетът “Орешарски” насади народа на пачи яйца.

Източник:razkritia.com