Стотици жени от Тунис заминават за Сирия, за да водят „сексуален джихад“, осигурявайки комфорт за ислямистите, които воюват срещу режима на Башар Асад. Това съобщава АФП, като цитира изказване на министъра на вътрешните работи на Тунис Лофти бен Джеду.

„Имат сексуални контакти с 20, 30, 100 ислямисти. След сексуалните връзки, които имат там в името на „джихад ал-никах“ (сексуална свещена война на арабски език) – те се връщат у дома бременни“, разказа министърът.

arab

Лофти бен Джеду не е уточнил какъв брой тунизийки са се завърнали в страната бременни с деца на ислямистите.

Концепцията за „джихад ал-никах“ позволява извънбрачните сексуални отношения с много партньори и се смята от някои радикални сунити за форма на свещена война.

Министърът не е уточнил и какъв брой жени са заминали към момента за Сирия, за да участват във войната, но според местни медии става въпрос за стотици жени. Същият е и броят на тунизийците, заминали за да воюват срещу режима на сирийския президент Башар Асад.

В доклада си пред парламента на Тунис Лофти бен Джеду е подчертал още, че за шестте месеца откакто е поел поста на вътрешен министър над 6 000 млади тунизийци са били спрени да заминат за Сирия благодарение на затегнатия граничен контрол.

Източник:24chasa.bg