Страната е изправена пред втора екологична катастрофа!

България е изправена пред втора екологична катастрофа, алармира врачанският общински съветник от БСП Мирон Драганов пред сайта vratza.com. До града буквално “цъка” химическа бомба, чието избухване ще нанесе страшни поражения в радиус от стотици километри.

Опасността идва от склада за пестициди в село Косталево, който трябва да бъде премахнат колкото е възможно по-скоро, предупреди старейшината и предложи през идната година общината да задели необходимите за това средства. По първоначални изчисления сумата надвишава 1 милион лева.6ok

Огромният риск идва оттам, че химическите материали в склада се съхраняват абсолютно неправомерно като вместо в задължителните метални съдове, опасните вещества се държат в пластмасови опаковки.

Те миришели толкова силно, че “ароматът” им задушава дори жителите на близкото село Косталево.

“Извадихме голям късмет това лято, тъй като при високите температури има огромна вероятност да избухне страшен пожар, който да предизвика истинска катастрофа с пагубни последици за много хора и за цялата природа”, заяви червеният съветник.

От доста години общинските депутати са категорични, описвайки склада като “задрямала” химическа бомба, която всеки момент може да нанесе на близките населени места и хората сериозни поражения.

Живеещите в района хора също са твърдо против премахването на опасния склад и на няколко пъти са събирали подписка срещу него.

Източник:razkritia.com