Напрежението в страната ескалира, цветнокож тийнейджър беше зверски пребит и наръган

Темата за имигрантите в страната стана все по-болезнена. Недоволството срещу приемането на нови и нови бежанци от Сирия ескалира до невиждани размери след като алжирец намушка 20-годишна българка насред София. Това зверство отприщи хорското озлобление до такава степен, че нападенията за отмъщение над чужденци с по-тъмен цвят на кожата станаха ежедневие.

Според политолога Евгений Дайнов случващото е съвсем нормална реакция на българските граждани, провокирана от страха за собствената им безопасност. policiqСпоред Дайнов обаче страната ни винаги е била отворена за бежанците, без значение от произхода им, както това се е случило с евреите по време на Втората Световна война. Тогава не е имало кой да настройва хората срещу имигрантите и те са били приети съвсем нормално и до подобни ексцесии не се е стигало.

В интервю за Нова ТВ политологът в прав текст обвини Атака, че нарочно провокира агресията срещу бежанците. “Това се прави умишлено, за да се насади омраза в българските граждани”, категоричен е Дойнов.

В същото време стана ясно, че 18-годишно момче от Мали е поредната жертва на тази омраза. Тийнейджърът е бил зверски пребит и наръган само защото е с по-тъмн цвят на кожата, предават от БЛИЦ.

Източник:razkritia.com