46-годишният Христо Христов от Плевен е шофьорът на ТИР-а, който се удари тази нощ с лек автомобил, опитвал да изпревари гръцки автобус. Христов е настанен в болницата в град Лариса. Състоянието му е добро, съобщиха от болничното заведение за „Български новини“.

Той ще остане там около седмица, докато се стабилизира напълно.

Тежкият пътен инцидент бе регистриран малко след 22 часа снощи в долината Темпи близо до пункта за магистрални такси. Лек автомобил се опита да изпревари автобус на КТЕЛ Солун, отправил се към града и се удари челно с товарен автомобил с български регистрационни номера, пътуващ в другата пътна лента на движението.

Лекият автомобил Алфа Ромео с регистрационни номера от град Волос се опитал да изпревари автобуси и поради неизвестна до момента причина се „забил“ в камиона, след което камионът се ударил в автобуса на КТЕЛ. Смята се, че в автобуса са пътували около 15 пътници.tir

Загинал е 47-годишният водач на лекия автомобил Михалис Зиогас от Рапсани, ранени са съпругата му и дъщерите му на 17 и на 7 години. Седемгодишното момиче е настанено за лечение в болницата в Лариса. В автобуса на КТЕЛ Солун са пътували общо 18 души. На място са пристигнали коли на полицията, пожарната и осемнадесет линейки от цяла Тесалия.

В продължение на часове служители на гражданска защита, пристигнали на място с две специално оборудвани коли, се опитвали да освободят пътниците, главно от автобуса, които викали за помощ. Първите линейки превозили тежко ранените. Накрая в двете болници в Лариса са транспортирани общо 15 човека, от които един 45 годишен мъж, който починал, четирима тежко ранени и десет души с по-леки наранявания. И двете болници са били алармирани. Тежко ранените са откарани за лечение в Многопрофилната болница на Лариса, а останалите в Университетската, която е на повикване.

Пътното движение е било преустановено и автомобилите са препращани през заобиколни пътища като и в двете пътни ленти се образували километрични опашки. Акцията на екипите на пожарната служба в Темпи е приключила с отстраняването на трите превозни средства, за да може пътят да бъде разчистен за пътното движение.

Източник:24chasa.bg