Дори някои предмети, които са специално създадени за открито – като детските играчки или вашата косачка – не трябва да се съхраняват навън. В противен случай може да спрат да работят. Така че, за да гарантираме, че всичките ви ценни вещи остават във форма, ние ще отбележим някои неща, които никога не бива да оставяте навън, споделят от istinskiistorii.com.

Велосипед

Разбира се, чудесно е, ако имате гараж и място в него за съхранение и на велосипеда. Това е много по-добре от алтернативата да оставите колелото си навън и да стане жертва на природните стихии.

„Съхраняването на велосипеда отвън, облегнат на стената или закопчан на ограда не е решение“, отбелязват експертите. „Правейки  това, излагате колелото си на атмосферни влияния, които могат да повредят компонентите му и да повлияят на продължителността на живота му.“

Шишета със слънцезащитен крем

По ирония на съдбата слънцезащитният крем – веществото, което ви предпазва от слънцето – не се чувства добре, когато е изложено на пряка слънчева светлина. Когато бутилките със слънцезащитен крем са изложени на прекомерна топлина или пряка слънчева светлина, те могат да променят консистенцията и да станат по-малко въздействащи. Освен ако не искате да рискувате да получите рак на кожата, никога не трябва да оставяте слънцезащитния крем навън – и ако случайно го направите, най-добре е просто да го хвърлите.

Кучешки играчки

Само ако играчката на вашето куче е специално разработена за открито, можете да я оставите на двора. Иначе никога не бива да се оставят навън. Валежите ще превърнат играчките на вашето куче в място за размножаване на мухъл и плесен, а екстремната слънчева светлина ще промени текстурата на играчките и дори може да изложи вашето кученце на опасните химикали в материалите като пластмаса.

Обувки

Независимо дали става въпрос за маратонките на децата, останали навън след игра в двора, или вашите гумени ботуши, оставени на прага в опит да ги изсушите, оставяйки обувки на открито, рискувате да се простите с тях. Те не само могат да се окажат влажни и повредени от сутрешна роса или нощния дъжд, но също така е възможно бръмбарите да решат да пребивават в това, което смятат за удобен и празен дом.