Ако няма реален интерес от страна на кандидат-купувачите, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол може да преустанови продажбата на БДЖ „Товарни превози“. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев в предаването „Тази събота” на БиТиВи.

По думите му вариантът с приватизацията на БДЖ „Товарни превози” е един от вариантите за оздравяване на дружеството.

Възстановил съм диалога с кредиторите и с работещите в БДЖ и смятам, че съм направил правилните ходове. Целта е оздравяване и стабилитет на БДЖ.bdj

„Изискванията на Европейската комисия за компенсиране на пазара и участване в рефинансирането по отношение на преструктуриране на дълговете е състоятелно, но това са мерки, свързани паралелно с продажба на част от БДЖ, в случая БДЖ „Товарни превози”.

Ако може да се продаде на висока, достатъчно разумна цена, за да може да се компенсират част от дълговете, бих подкрепил такова нещо, но както казах, не и на всяка цена”, бе категоричен Кръстев.

Той допълни, че през последните седмици е провел редица срещи с представители на синдикати и кредитори, за да може да прецени корекциите в ръководството на БДЖ, които бяха приети вчера.

Кристиан Кръстев сподели, че външният му вид му помага, но би искал да не бъде запомнен не само като „плейбоя в служебното правителство“, а и като човек, който работи в правилната посока.

Източник:dnes.bg