Адвокатите на циганската фамилия заливали прокуратурата с искания да им върнат 3кг благороден метал, но без резултат

Кланът Рашкови празнува завръщането на Тартора и предяви претенции за златото си.

Кръвопролитието в Катуница вече е минало, Главата на циганските барони се завърна и всичко им е наред, ако се изключи болезнената липса на три килограма златни бижута в семейния трезор.

Е, скъпоценностите може да не са безвъзвратно загубени. Има вариант Асеновградската прокуратура да постанови връщането им и това ще се знае най-късно до месец. Защитниците на циганския клан са внесли молбата вчера, пише “Марица”.ra6kov

Златните бижута са конфискувани като веществени доказателства през есента на 2011 г., Тогава палатите на Рашкови в Катуница бяха изпепелени в размириците, а два от джиповете “Мерцедес” на внуците бяха обърнати от разярените хора.При огледа служителите на реда намериха в тях бижутата и ги приложиха по делото срещу Симеон Йосифов – шофьорът, който прегази и влачи метри 19-годишния Ангел Петров.

 

По опис това са златни пръстени, обеци, ланци, часовници и два биберона със златна дръжка. Общата им тежест е 3 кг и са притежание на Младенка Николова и Елеонора Василева – приятелките на двама внуци на Кирил Рашков.

Златото е конфискувано по заръка на прокурора Красимир Папаризов, докато течеше процесът срещу шофьора убиец Симеон Йосифов.
Първоначално Окръжният съд отсъди златото да се върне на собствениците, след това случаят беше под наблюдение на различни инстанции на прокуратурата и съда.

Адвокатите на фамилията са подали искане с аргумент, че конфискуваните бижута не са свързани с престъпление. Твърдят, че от месеци заливали инстанциите с молби, на които никой не отвръщал.

Източник:razkritia.com