20-годишната сага „Румен Танев срещу Кръстан Танев“ трябва да приключи и това вероятно ще го направи съдия Диана Хаджиева. Нарочна експертиза на вещо лице ще доказва в Петрич кой кого е усмърдявал, пише вестник „Вяра“. Целта на експерта е да се разбере дали чичо разбива лайна с миксер и ги пуска в мивката от горния етаж, за да усмърди жилището на долния, където живее племенникът му. Делото, по което ищец е Румен Танев, е кръстено от петричките магистрати „Кенефа“.Сагата е с продължителност 20 години и се очаква в сряда делото да бъде финализирано от съдия Диана Хаджиева. Вчера потърпевшият призна, че то е било отложено именно по тази причина. чичото Кръстан Танев, който имал тоалетна точно над кухнята на племенника си Румен, го наводнявал с фекалии. Заради мръсотията и смрадтта, които се носели след всяко посещение в кенефа от чичо му, той е завел дело. това обаче не спряло нуждите на чичото и той продължил да използва помещението по предназначение. тормозът продължил с години и се стигнало дори до саморазправа.mikser

И това не помогнало. Веднъж е назначена експертиза на вещото лице, което по безспорен начин доказала липсата на всякакви хигиенни норми при използването на кенефа. За да не го подразни допълнително, чичото предприел следващ ход. вечер пускал пердетата и тъмно се изхождал в леген, след което разбивал с миксер фекалиите до получаване на рядка течност, която изхвърлял в мивката. Това обаче не останало незабелязано от ищеца по делото – племенника му Румен. Сега той ще доказва дали е имало такова наводнение, този път от мивката на чичо му. Експертизата трябва да провери твърдението му, като вземе проби от канализацията.

При установяване на наличие на следи от фекалии ще се признае и истинността на тезата на защитата му. Адвокат на ищеца е кандидатката за кметския пост на последните избори за местна власт Ани Богоева от РЗС. Чичото пък се защитава от топ-адвоката на община Петрич Рилка Филипова. последното заседание на делото бе при закрити врата.

Съдия Диана Хаджиева го насрочи за такова поради искането на единия от двамата по делото „Кенефа“. Така че тази сряда се очаква то да приключи и 20-годишната сага да приключи.

Между другото Румен е завел и второ дело срещу чичо си. Този път за подябла на общия им парцел. Оказало се, че Кръстан е разделил с фалшив документ градината, като показал нотариално копие на документ , че притежава 1/5 от цялата площ. Племенникът му обаче го оспорва и твърди, че той е изготвен без съгласието на съпругата му и детето им. Чичото се възползвал от обстоятелството, при което вписал, че няма роднинска връзка с останалите му родственици и това го прави едноличен ползвател на 1/5 от парцела. Сагата между двамата премина и през бой, при който пострада тежко Кръстан.

Източник:blitz.bg