stanishev

Станишев наистина не е добре с нервите – всички телевизионни водещи взеха да го дразнят!

Преди дни се поядоса на Генка Шексерова в БиТиВи, снощи – повишава тон в „Актуално” на Нова. Явно маската на железен стоицизъм пред „любовта народна” се пропуква.

Той се отзова на поканата да анализира 100-те дни на кабинета „Орешарски”. Най-парещите проблеми обаче го изкараха от рамките на добрия тон. Той не намери сили да реагира спокойно на казуса „Пеевски” и проекта АЕЦ „Белене“.

“Събудете се, госпожо! Защо мълчахте 4 години?” – отговори като по партийна директива Станишев на водещата Мира Иванова за смяната на кадри в администрацията. Явно и на него му е удобна тезата: „Ако тъпяхте простотиите на онези, ще търпите и нашите”.

Глупост било да се говори за червена метла, защото “Ние не сме такива, каквито бяха ГЕРБ”.

Станишев обаче беше непреклонен по Големия въпрос за „човекът с катарзиса”. Темата за Пеевски била изчерпана. Станишев си изми ръцете като напомни, че първо го защитил пред напора на медиите, после казал „извинете”. Дебелият намек е, че има и други отговорни, които трябва да свършат същата работа.

Веднага след това обаче заяви, че не той и мистериозен кръг от хора ръководят съдбата на държавата. Всичко било в ръцете на министър-председателя, който отговарял пред парламента. Заявлението на Станишев дойде като оправдание и на намека, че жена му Моника Йосифова държи назначенията на най-важните позиции в държавата.

Разговорът пое по посока на АЕЦ „Белене” и тогава водещият Николай Дойнов беше обвинен в непрофесионализъм, защото определи референдума по въпроса за неуспешен за БСП. “Вие сте проспали резултатите от референдума за АЕЦ “Белене”, тросна се лидерът на БСП. Допитването дало да се разбере, че хората искат втора АЕЦ, макар да не участваха впечатляващ процент от гласоподавателите.

източник: razkritia.com