Image_1863266_126

Cексът в Космоса може да бъде смъртоносен, установи изследване. Канадски екип стигнал до изводите за опасните удоволствия в орбита като вместо хора наблюдавал реакциите на растения в специална европейска лаборатория.

Аня Гайтман и нейните колеги от университета в Монреал изяснили, че гравитационните изменения увреждат фатално клетките и влияят отрицателно върху мъжкия репродуктивен орган при покритосеменните, твърдят учените. Безтегловността със сигурност ще се отрази и на човешките репродуктивни процеси и на мозъчната дейност. Според учените може да се развият заболявания като алцхаймер и дори рак.

Лошите новини за секс в Космоса не галят ушите ни. Все повече хора се интересуват от този въпрос заради амбициозните проекти за дългосрочни космически мисии и плановете за колонизация на Марс. При тях хората ще прекарват в корабите дълго време, а може да се наложи и да зачеват по пътя.

Правили ли са астронавтите секс в Космоса и как е всъщност, това е въпросът, който вълнува умовете поне от 20 години насам. НАСА не забранява изрично секса в орбита. В своя кодекс на поведение обаче космическата агенция на САЩ призовава за „връзки, основаващи се на доверие“ и професионални стандарти в отношенията на членовете на екипажа.

Като се има предвид въздържаността, която НАСА насажда по въпроса, не е изключено руснаците да са избягали с няколко обиколки напред в материята. Те гледат по-либерално на нещата, говори се, че са качвали и водка в орбита. Слухове за търсене на безтегловната G-точка преследват руските космонавти още от времето на станцията „Мир“.

Официално и НАСА, и руснаците много енергично отричат да са правили подобни опити. Други хора обаче твърдят обратното. Уважаваният френски автор Пиер Колер пише в книгата си „Последна мисия“, че американците и руснаците са правили секс в Космоса по отделни изследователски програми. Задачата била да се установи как човеците могат да

издържат години наред сред звездите. Според автора експериментите били свързани с бъдещи мисии, в които ще участват семейни двойки.

Французинът цитира конфиденциален доклад на НАСА за мисия на совалка през 1996 г. По време на полета трябвало да бъде изпълнен проект с кодовото название STS-XX, който трябвало да проучи възможните пози при секс по време на безтегловност.

20 пози били изпробвани първо с компютърна симулация, за да се подберат 10 от тях. „След това „опитните мишки“ ги тествали в реални условия. Резултатите били запечатани на видеозаписи. Те обаче така засягат личното пространство, че дори НАСА после пуснала само цензуриран вариант“.

Експериментите показали, че само 4 пози за секс са възможни в Космоса, без да бъде използвана „механична помощ“. За

другите 6 бил необходим специален еластичен колан и надуваем тунел, подобен на спален чувал, отворен от двата края. Един от основните изводи при тези експерименти бил, че популярната мисионерска поза, толкова лесна за изпълнение на Земята при гравитацията, която ви дърпа надолу, е невъзможна в Космоса.

Ако наистина сексът в орбита е опасен, най-очевидното решение е просто да не го правим. Това обаче може да не е изход. Астронавтите прекарват много време заедно в тесни помещения. А ще прекарват в бъдеще и още повече, тъй като според учените само за да стигне един кораб до Марс, ще са му нужни 8 месеца.

С развитието на космическата програма на НАСА най-вероятно ще се наложи много скоро да преразгледа политиката си за интимните контакти, смятат запознати. Трябва да се изследват и възможностите за зачеване в Космоса и износване на дете

заради бъдещите дълги полети и възможно заселване на други планети. Засега учените смятат, че ако не намерим начин да променим условията по време на полета, бременността едва ли ще протече нормално заради опасната радиация.

Високоенергийните частици, които бомбардират кораба, почти сигурно ще направят стерилен женския плод, ако астронавтка забременее по пътя за Марс например. Смята се, че ще бъде увредено ключово ДНК, което командва развитието на зародиша. Един от проблемите са слънчевите изригвания, даже по-опасна обаче е радиацията, която влиза от източници извън Слънчевата система.

Лаборатория на Европейската космическа агенция, където екипът от Монреал е правил опитите с размножаване при растенията.

Bъпросът за секса в Космоса е особено актуален през последните дни. Следващият месец се очаква да излезе книгата „Секс в Космоса“ на Лора Удмансии, а милиардерът Робърт Бигълоу планира да направи изследване за размножаването на животните на някой от 2-та си космически модула.

Очаква се някъде в следващото десетилетие компанията на магната „Бигълоу Аероспейс“ да успее да изведе хотелски

комплекс в орбита. Вероятно хората ще се забавляват и ще правят секс горе, коментира писателката Вана Бонта пред Ен Би Си нюз. Това вече ще е гвоздеят на космическия туризъм. „Всяка двойка, която отиде горе, или тройка или четворка, в зависимост от личните предпочитания, ще иска да опита такъв секс“, категорична е Бонта.

източник: 24chasa.bg