Хората дадоха урок на политиците и с право излязоха на улицата според социолога Кольо Колев.
Единият път е предсрочни избори, другият път – на разума, е да се даде възможност на управляващите нещо да направят, каза той пред Нова телевизия.

Според политолога Димитър Аврамов сега политиците са много склонни да слушат хората, защото ги е страх.
Зашлевен е силен шамар на човека, който се е държал лошо, очевидно че ситуацията не е такава, че да бъде пребит с тежки крошета и да бъде вкаран в болницата. При следващия шамар, той сам ще си тръгне, смята Аврамов.pro

Според двамата този протест не е добре да завършва с оставката на премиера Пламен Орешарски. При следваща значима грешка може да подадат оставка, в момента трябва да им се даде шанс да свършат нещо важно, смятат те.

Димитър Аврамов коментира действията на лидера на „Атака“ Волен Сидеров снощи с думите: „Това, което правят Волен Сидеров и момчетата около него, е да произвеждат провокации. Той не е част от решението, винаги е бил част от проблема“.

Според Аврамов ГЕРБ биха сгрешили, ако инициират вот на недоверие срещу управляващите, тъй като това само би помогнало на БСП и ДПС да излязат от кризата. По думите му в момента хората са в позиция да изискват и „промяната да бъде вкарана в законодателен процес”.

Източник:dnes.bg