Близо 1 000 пенсионери в цялата страна ежедневно чуват по телефона ужасяващи известия за свои пострадали близки

Това всъщност е измама, която е част от мащабен бизнес, ръководен от четири цигански фамилии, печелещи по над 1 млн. лева годишно, с които същите строят огромни палати и живеят като истински богаташи.

Въпросните фамилии са от градовете Ветово, Левски, Павликени и от село Камен край Горна Оряховица. Всяка седмица чистата им печалба е 50 хил. лева, като ежедневно звънят на около хиляда домашни номера, а средно трима или четирима пенсионери попадат в коварните им капани.

sas

Само за първото четиримесечие на тази година над сто пенсионери в цяла България са се разделили със суми между 10 и 20 хил. лева, а от регистрираните в полицията подадени жалби общата сума е 360 хил. лева до този момент.

Измамниците ползват предплатени мобилни карти и това значително затруднява тяхното залавяне. От полицията отново предупреждават гражданите да бъдат особено внимателни и незабавно да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление, ако някой се опита да ги измами.

Въпреки че МВР вече години наред алармира за телефонните измами, броят на ужилените от коварните цигански фамилии постоянно се увеличават, като за 2012 г. той е скочил с цели 30% в сравнение с 2011 година, както сочи направената статистика.

Източник:razkritia.com