Сигналът вероятно е подаден от Бареков

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че в прокуратурата има подаден сигнал за офшорните фирми на президента Росен Плевнелиев.

Обвинител номер едно уточни, че сигнала срещу държавния глава е получен преди два дни.
По време на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, Цацаров подчерта, че според него, инициатор е журналистът от TV7 Николай Бареков.

Главният прокурор отбеляза, че при подаването, както и при разглеждането на подобен сигнал, трябва да се има предвид тази част от Конституцията, която ясно посочва имунитета на държавния глава.
Докато той заема този пост спрямо него могат да бъдат предприети единствено действия свързани с нарушение на Конституцията или пък действия на държавна измяна.

cacaro

 

В тези случаи обаче сигналите не отиват в държавното обвинение, а в Конституционния съд.
Цацаров обяви, че недоумява защо е необходимо лидерът на „Атака” Волен Сидеров да отправя към него искане за свалянето на имунитета на президента Росен Плевнелиев.
Обвинител номер едно заяви, че през днешния ден не е постъпил нито един сигнал, свързан с поведението на националиста на Консултативния съвет по национална сигурност.

Главният прокурор подчерта, че Подобно поведение е крайно смущаващо и политиците би трябвало да се замислят сериозно върху него.
В заключение той заяви, че ако прокуратурата бъде сезирана за поведението на Сидеров на протестите, тя ще започне незабавна проверка по случая.

Източник:razkritia.com