Уредено е Ботев Пловдив да замести ЦСКА в Лига Европа, твърдиPlovdivDerby.com, позовавайки се на свои източници в БФС.

Борислав Михайлов е успял да убеди УЕФА пловдивския клуб да заеме мястото на фалиралия ЦСКА в турнира. „Канарчетата“ най-вероятно няма да имат свой представител на жребия.

В БФС очакват единствено ЦСКА да заяви официално в писмо, че се отказва от Европа. Ако това стане преди жребия, от БФС са уредили нещата Ботев да заеме мястото им в Лига Европа, така че България да не остане само с трима представители в Европа през този сезон.

Дори се появиха информации, че от „Българска армия“ все пак са изпратили такова писмо до европейската футболна централа, в която официално декларират отказа си да участват в Лига Европа. Съответно ЦСКА няма да картотекира футболисти за втория по сила турнир на Стария континент.cska

Новият силен човек на „Армията“ Христо Стоичков през уикенда също заяви, че при така създалото се положение ЦСКА няма как да участва в Лига Европа, но ще направи всичко възможно да запази мястото си в А група.

Ботев (Пд) има лиценз за евротурнирите, така че няма да има пречки за участието им. „Жълто-черните“ ще бъдат последният поставен отбор в първия кръг с коефициента си от 2.450.

Наставникът на пловдивчани Станимир Стоилов вече няколко пъти обяви, че за него и отбора ще е чест да играят в евротурнирите, въпреки че не са го заслужили с представянето си на терена.

Жребият за първия и втория квалификационен кръг на Лига Европа ще бъде теглен днес. По традиция церемонията е в централата на УЕФА в Нион (Швейцария). Първо в 13:00 часа започва тегленето на жребия за квалификациите в Шампионската лига, а в 14:00 ч. е този и за първия и втория предварителен кръг в Лига Европа.

Така следобед четири български отбора ще научат срещу кого ще се изправят – Лудогорец, Левски, Берое и Ботев (Пд), а ЦСКА за втори път в историята си ще пропусне участие в Европа.

Източник:inews.bg