Отцепници от ГЕРБ с ултиматум към лидера си, ще създават нова партия.

Членове на партия ГЕРБ са дали последен ултиматум към лидера си Бойко Борисов. Павел Димитров, бивш депутат от партията разкри сензационната новина, че Борисов има едва десет дена, в които да реши какво ще прави със създадената от него парламентарна група. Според думите на Димитров недоволните от начина на управление на ГЕРБ, който според тях е довел до загуба на властта, са дали на лидера си последни десет дена, в които да им даде отговор ще удовлетвори ли исканията им.

Бунтарите в партията настояват бившия премиер да изгони от ГЕРБ заместника си Цветан Цветанов и депутатката от Монтана Искра Фидосова.

boikoto

В противен случай със сигурност голяма част от герберите ще се отцепят и ще си създадат нова партия. Нейната цел ще е да обедини всички избиратели, подкрепящи десните политически идеи, за да може да се противостои на “Коалиция за България”. От думите на Димитров става ясно, че изглежда в разкола на партията стои жена, чието име обаче не се споменава.

Припомняме ви, че депутати от ГЕРБ изискаха от Бойко Борисов да изгони Цветанов и Фидосова, тъй като използвали властта си, за да се обграждат с некомпетентни хора, които обаче да се грижат за икономическите им интереси. Тези им действия довели до ниския резултат от изборите на 12 май и в последствие загубата на мандата за бившите управляващи.

Самият лидер Бойко Борисов е признал, че това е основната му грешка – че е позволил на двамата да поемат ръководната функция в партията, докато той не се е интересувал какво се случва в структурите й.

Източник:razkritia.com