Германия започва да променя законите си, така че да направи невъзможна евентуална вълна от жалби за социални помощи, които вероятно ще подадат масово граждани от България и Румъния през 2014 г.

Тогава според вътрешния министър Ханс-Петер Фридрих в Германия ще нахлуят масово български и румънски роми и ще имат право на социални помощи, ако не успеят да си намерят работа.

На среща на вътрешните министри от ЕС в Люксембург Фридрих обяви, че Германия ще посрещне подобен проблем с твърд отпор. Германското правителство планира да експулсира граждани на ЕС, заловени, че злоупотребяват със социалните помощи. На изгонените ще се забранява повторно влизане.romi

“Ще променим закона за експулсиране, така че да можем да казваме: ако се занимавате с нелегални неща при нас, то върнете се там, откъдето сте дошли”, аргументира се министърът. Той ще поиска да се въведе и черният печат, който да забранява бързото връщане в страната.

Граждани на България, Румъния, Испания и Холандия са били сред най-често прогонваните от Белгия през миналата година жители на ЕС заради злоупотреба със социални фондове, съобщи в. “Дерниер йор”.

Във Франция има прекалено много имигранти и страната повече не може да приема всички, които желаят да се заселят там, заяви бившият премиер Франсоа Фийон.

Източник:24chasa.bg