Положението излиза от контрол.

Социологът Боряна Димитрова разбуни духовете, определяйки кабинета „Орешарски” като „стая пълна с хлебарки в кофти хотел”.Настоящата ситуация в страната ни е доста объркана – като да си направиш резервация в хотел, в който се извършват ремонтни дейности, нищо в стаята ти не е наред, но въпреки това хотелиерите отказват да ти сменят стаята.
На всичкото отгоре протестиращите често биват обвинени, че са платени и единствената им цел е да дискредитират правителството.

Това заяви по-рано днес в ефира на Българската национална телевизия социологът Боряна Димитрова в разговор с депутата от БСП  Татяна Буруджиева.
Димитрова подчерта, че управляващите нарушават сериозно обществения договор и изрази увереност, че изборите биха направили ситуацията в страната ни по-добра.or
Според нея това е единственото смислено нещо, което би могло да се направи на този етап, тъй като се забелязват нарушения на базисни параметри, които страната ни е приела като член на Евросъюза.

Към днешна дата обществените нагласи са доста по-различни в сравнение с тези от началото на месец май, преди провеждането на парламентарните избори. Това би трябвало да означава, че ако изборите се провеждаха днес, то резултатите щяха да бъдат доста по-различни.
Димитрова подчерта, че с всеки изминал ден се натрупват все повече неприемливи неща.

На свой ред пък Татяна Буруджиева контрира, че „насилственото” определяне на избори не е нормална практика, пише offnews.bg.

Източник:razkritia.com