Поредният скандал около кабинета “Орешарски” разтърси медийните среди.

Еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хан бе категоричен през днешния ден, че не е предлагал да поставят Петър Киров като зам.-министър на транспорта. Ето защо сега той иска извинение от министъра на транспорта Данаил Папазов за изречените лъжи по време на вчерашното му изявление в Бургас, където министърът заяви, че назначението е след личната препоръка на Йоханес Хан.

За да опровергае тези твърдения, еврокомисарят пише до в.”Труд”, където е категоричен, че казаното от българския министър Данаил Папазов е лъжа и че ако същият е цитиран коректно, то той иска лично извинение от него.
Йоханес Хан пояснява в писмото си, че той не е повлиял по никакъв начин за каквото и да е било политическо назначение, дори не е търсил за разговор министър Папазов.

kabinet

Неотдавна премиерът Пламен Орешарски бе на визита в Европа, където бе посрещнат от европейските ни партньори с почти нулево доверие, но въпреки това бе спазен добрия тон на разговорите, каквито за съжаление не сме свидетели в България, още повече, ако говорим за лидера на “Атака” Волен Сидеров. Тогава Орешарски получи критики, че е предприел политика на регрес за държавата и това, разбира се, води до загуба на доверие към страната ни в международен план.
Сергей Станишев си призна за грешката с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, но и следващият избран за това място бе уволнен още на първия ден преди да стигне до работното си място заради връзки със СИК. По този начин бяха назначени и още ред други министри и зам.-министри, а сега, за да се изхитрят, използваха еврокомисаря Йоханес Хан като гарант за назначението на Петър Киров, но и сега истината излезе наяве.
Източник:razkritia.com