Новата формация, която ще се бори за място в следващия парламент, ще се учредява през септември

Христо Стоичков най-после ще се превърне в действащ политик.

След като отчете съмнителен успех при предвождане на студентите по време на февруарските вълнения, а старата му семейна дружка Илиана Раева влиза ударно в политиката, Камата има сериозен шанс да стане партиен лидер.

Отцепниците от ГЕРБ са го поканили да ги представя, защото той директно го атакува преди време.

stoi4kov

Трите големи въпроса на Камата се възприеха като дебат „лидер срещу лидер”: “Г-н Борисов, вие ли доведохте фирма “Титан”, за да унищожи ЦСКА? Кой има полза от тази сделка? Защо обявихте, че “Газпром” става спонсор на ЦСКА, а след това се отметнахте? И сега къде е “Газпром” – нито в ЦСКА, нито в “Левски”!?”

Отлюспените ГЕРБери по принцип напуснаха партията-майка не заради Бойко, а гневни на Цветан Цветанов и Искра Фидосова. От друга страна Стоичков е особено близък с бившия депутат Емил Димитров, който обединява ренегатите. Отцепниците се надяват като привлекат популярното лице в редиците си да имат успех на следващите избори. Новата формация ще се учреди през есента – щом свършат летните отпуски.

Емил Димитров обаче твърди, че Стоичков като негов приятел е поел ангажимент да им помага, но не искал да се занимава с политика.

Източник:razkritia.com