Трима служители на СДОТО са проговорили в полза на обвинението по делото за незаконно подслушване, ще свидетелстват срещу Цветанов

Адвокатът на бившия военен министър на България Николай Цонев – Васил Василев е първия човек, който успя да осъди МВР и прокуратурата заради незаконно подслушване. Василев е повдигнал обвинения и е спечелил срещу Специализираната дирекция “Оперативно-технически операции” (СДОТО) заради това, че негов поверителен разговор с негов клиент е бил подслушван без тяхното знание абсолютно незаконно.

Нещо повече, незаконният запис е бил използван абсолютно неправомерно и то за оправдаването на обвинените в корупция съдия Петър Сантиров, финансист Тенчо Попов и бившия министър Николай Цонев. Незаконно записаният разговор е проведен на 21 март 2010 година. Въпреки неправомерното му записване, разговорът е използван като основно доказателство по делото.srs

Така след над 2-годишни ходения по мъките, съдът в София се произнася в полза на Василев, предвид факта, че в записа става пределно ясно за взаимоотношенията между Василев и Цонев, а именно адвокат и клиент. Като такива всички техни разговори трябва да бъдат единствено между тях, а не да стават обществено достояние.

По-рано днес стана ясно, че трима служители на СДОТО са пропели за незаконните подслушванията. Имената на полицаите съвсем естествено се пазят в тайна, тъй като се очаква техните показания да бъдат ключови при повдигането на обвиненията в незаконно подслушване срещу бившия вицепремиер Цветан Цветанов.

Източник:razkritia.com